Telefon: 0769980130 (informatii si comenzi telefonice). Termenul de livrare este de 7 zile lucrătoare de la plasarea comenzi. Vezi parerile clientilor nostri.

  • La reducere!
Aronia Melanocarpa 40 - 50 CM 2 ANI...
Aronia Melanocarpa 40 - 50 CM 2 ANI...
Aronia Melanocarpa 40 - 50 CM 2 ANI...
Aronia Melanocarpa 40 - 50 CM 2 ANI...

Aronia Melanocarpa 40 - 50 CM 2 ANI radacina libera

CE ESTE ARONIA ?

DESPRE ARBUSTUL CU FRUCTE-MINUNE

Ce Este Aronia? este un arbust intrat de curand in cultura noastra, fiind cunoscut pentru proprietatile sale vindecatoare.

15,00 lei
cu TVA

Descriere

Aronia 

De ce Aronia

  • Arbustul poate creste pana la o altitudine de 1200 de metri, nefiind pretentios la temperatura, acesta rezistand chiar si la – 30 de grade Celsius, avand nevoie de un sol umed.
  • Atunci cand este intretinut corect, va incepe sa rodeasca din al treilea an, avand o durata de viata estimata la 20 de ani.

Aronia fruct

Pentru ca fructele de aronia au un efect tonic general , datorita concentratiei mari de vitamine si substante nutritive cu proprietati benefice sanatati noastre . Studiile ca aronia inbunatateste sistemul imunitar , echilibreaza metabolismul si scade nivelul hormonilor de stres.

Consumand 100g din acest fruct se acopera necesarul zilnic de acid folic consumat zilnic de femeile insarcinate.

Fructele de aronia sunt hipotensive iar datorita continutului de insulina sunt indicate pentru diabetici , in fructele de aronia se mai gaseste si vitamina P ( CU O CONCENTRATIE MAI MARE DECAT IN ORICE ALT FRUCT ) vitamina P avand rolul de a fixa vitamina C in organism si de a reface tonusul vaselor capilare.

Aronia Planta

Aronia Planta. Aronia este unul din cei mai puternici antioxidanti ai naturi , 15 g de fructe sunt suficiente pentru a acoperii nevoile de zi cu zi cu substanţele vitale importante pentru organism. Datorită conţinutului lor bogat în vitamine şi antioxidanţi fructele de aronia sunt foarte bine cotate în întreaga lume.

1. Ce Inseamna Aronia ?

2. Cum Arata Aronia ?

3. Ce Gust Are Aronia ?

4. Cum Se Consuma Aronia ?

5. Aronia Proprietati Si Vitamine

6. Aronia La Ce Se Foloseste ?

7. Aronia Contraindicatii

8. Aronia Beneficii

9. Pentru Ce Este Buna Aronia ?

Ce Inseamna Aronia ?

Nativa din America de Nord, planta este cunoscuta in literatura straina si sub numele de “chokeberry”, in timp ce in Romania bunicii il cunosc drept scorus negru.

Este poreclit adesea “fructul cosmonautilor”. Astronautii rusi l-au adus in Europa in anii ‘50 fiind considerat un izvor de nutrienti si vitamine.

Cum Arata Aronia ?

Fructele sunt mici si puternic colorate.

In functie de varietatate, pot fi rosii, purpurii sau aproape negre.

Planta cu fructe de culoare rosie – are o inaltime cuprinsa intre 2 si 4 metri, in cazuri rare atingand 6 metri. Frunzele au o inaltime de 5-8 cm cu flori de culoare alba sau roz pal, avand un centimetru latime. Acestea sunt rezistente la temperaturile iernii.

Planta cu fructe de culoare neagra – are frunze mai mici, flori de culoare alba, fiind de altfel, mai scunda. Fructele produse de aceasta nu rezista pe parcursul iernii.

Planta cu fructe de culoare violet reprezinta un mix intre cea rosie si neagra.

Ce Gust Are Aronia ?

Fructele sunt comestibile, fiind recunoscute pe plan mondial pentru proprietatile lor extraordinare.

Consumate in stare proaspata vor avea un gust astringent si amar.

Dupa ce vor fi congelate, se va reduce cantitatea de tanine, acestea capatand un gust putin mai dulce.

Gustul difera in functie de culoarea fructului.

Cele de culoare rosie au un gust dulceag, in timp ce, cele negre au un gust astringent si usor amarui.

Mai exista si o combinatie intre cele doua, care are culoarea mov, care reuseste sa imbine cele doua gusturi.

Se poate consuma impreuna cu alte fructe uscate, acrisoare sau dulci, nuci si seminte, pentru a putea accepta mult mai usor gustul astringent amarui.

Aronia Suc

Cum Se Consuma Aronia ?

Proaspete

Se pot folosi fructele proaspete care au fost recoltate la maturitate. Ele se vor pastra in loc rece (dar nu mai mult de 5 grade Celsius) si neaparat ferite de razele directe de lumina. Termenul de pastrare fiind de pana la 2 luni.

Acestea se pot folosi pentru a obtine suc, sirop, vin si chiar la prepararea de dulceata, de prajituri si de smoothie-uri.

Este de precizat faptul ca isi vor pastra proprietatile in frigider cel mult 7 zile, avand posibilitatea sa le pastrati in congelator pentru o perioada mai lunga.

Uscate

Acestea pot fi uscate pe o hartie, fiind pastrate pentru maxim 2 saptamani la o temperatura de 15-20 de grade Celsius, fiind nevoie de umiditate de 80%.

Acestea pot fi facute bucati pentru a prepara o infuzie,astfel, rezultand un ceai antioxidant. Trebuie specificat , insa, ca prin fierberea fructelor, se pierd foarte multe vitamine.

Aronia Proprietati Si Vitamine

Fructul contine de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele sau merisorul, avand cel mai ridicat nivel de proantocianine si antociani, in comparatie cu alte alimente binecunoscute .

De asemenea, contine numeroase vitamine si minerale esentiale pentru corpul uman, in concentratii mari, printre care:

  • vitamina C (35% din Doza Zilnica Recomandata),
  • vitamina E (8% din DZR),
  • vitamina K (17% din DZR),
  • vitamina A (7% din DZR),
  • magneziu (5% din DZR),
  • mangan (32% din DZR),
  • folati (6% din DZR),
  • potasiu (3% din DZR),
  • fier (8% din DZR),
  • calciu (5% din DZR),
  • zinc (5% din DZR).

De asemenea, contine si vitamina Q, una dintre cele mai rare vitamine, cu rol in preventia si tratarea unor boli grave, precum Parkinson, cancer si astm.

O alta vitamina rara este vitamina P, cu rol in fixarea vitaminei C in organism.

Pe langa toate aceste vitamine si minerale, fructele sunt bogate in fibre, 100 de grame avand 16.9 grame de fibre.

Aronia La Ce Se Foloseste ?

Aceasta se foloseste cu mare succes in industria frumusetii , unde sunt produse sapunuri si creme de protectie solara , cele din urma avand calitati bune in protectia impotriva razelor UV.

Din aceste fructe, mai este extras un pigment puternic care se foloseste in industria alimentara.

De altfel, aceste fructe contin sorbitol, cunoscut ca un zahar de fructe, rar intalnit, utilizat pe post de indulcitor. Acesta descompune incet grasimile acumulate in organism, ceea ce il recomanda pentru consumul zilnic.

Aronia Contraindicatii

Nu este indicat consumul de fructe de catre persoanele care sufera de ulcer duodenal sau gastric sau persoanele care au un grad mare de coagulare a sangelui.

Acestea pot genera greata, varsaturi, diaree, dureri de stomac, iar in unele cazuri chiar leziuni renale.

Precautii

Datorita numarului mare de antioxidanti, consumul de fructe trebuie sa fie echilibrat, recomandat fiind de catre medic.

Este recomandat ca consumul fructelor uscate sa nu fie depasit, doza recomandata fiind de 30 de grame pe zi.

Aronia Beneficii

Pentru Ce Este Buna Aronia ?

Pierdere Greutate

Fructele contin putine calorii, dar foarte multi nutrienti si fibre dietetice, fiind de ajutor si in curele de slabire.

Datorita efectelor de detoxifiere si curatare, aceste fructe sunt eficiente in eliminarea toxinelor si a compusilor care pot dezechilibra organismul, care pot duce la retentie de apa si acumularea de grasime in exces.

Aceasta este benefica in diete datorita concentratiei de luteina, caroten si catehina.

Valoarea energetica a 100 de grame de fructe este de 271 kilocalorii si 1135 kilojouli, acestea continand:

  • 59 de grame de carbohidrati
  • 4 grame de proteina
  • 20 de grame de fibre
  • 2 grame de grasimi
  • 74 micrograme de vitamina K
  • 72 micrograme de acid folic
  • 6 miligrame de mangan
  • Mai putin de 01 grame de sodiu.

Anti Diabetic

Contine antocianine, care reduc cantitatea de grasimi si zaharuri absorbite de corp in urma digestiei.

De asemenea, ele echilibreaza modul in care organismul descompune si foloseste carbohidratii, fapt esential pentru controlul nivelului de zahar din sange la diabetici.

Fructele au si efect antiinflamator si aduc un aport semnificativ de antioxidanti in corp, ceea ce poate diminua complicatiile asociate diabetului.

Continutul de fibre dietetice din fructe ajuta la prevenirea cresterilor bruste de glicemie, echilibrand de asemenea nivelul de zahar din sange .

Supliment pentru sistemul cardiovascular

Atunci cand vasele de sange devin rigide si se ingusteaza, sangele nu mai poate circula normal, ceea ce duce la boli cardiovasculare.

Ajuta la reglarea tensiunii arteriale, datorita continutului ridicat de potasiu, deoarece acesta are un efect dilatator. In acelasi timp, scade si fluxul sanguin, datorita relaxarii vaselor de sange, scazandu-se considerabil riscul de infarct.

Consumul regulat de astfel de fructe are efecte benefice asupra sanatatii inimii si a intregului sistem cardiovascular, imbunatatind de asemenea si elasticitatea vaselor de sange, prevenind bolile coronariene si tratand arteroscleroza.

De aceea, consumul regulat curata sangele in mod eficient, incat se diminueaza grasimea ce a fost depusa pe organe.

Efect anticancerigen

Un studiu privitor la efectele anticancerigene ale mai multor tipuri de fructe a aratat ca sucul este cel mai eficient in preventia cancerului.

Fructele sunt bogate in antioxidanti, care joaca un rol important in prevenirea si tratarea cancerului.

Cercetarile au aratat ca extractul din aceasta planta sustine lupta organismului impotriva cancerului de colon si de san.

Studiile care au fost efectuate au dovedit ca fructele reusesc sa imbunatateasca in mod semnificativ semnele pe care le prezinta colita ulcerativa, incluzand aici manifestari precum scurtarea lungimii colonului si scaderea in greutate.

De altfel, administrarea de extract pe cale orala reuseste sa inhibe cu succes productia de postaglandina, scazand si nivelurile de oxid nitric, fapt care duce la reducerea factorilor de necroza tumorala.

Imunostimulator

Fructul are un continut mare de vitamina C, efectul sau stimuland activitatea celulelor albe din sange. Are, de asemenea, proprietati antibacteriene care se pastreaza chiar si dupa inghetarea fructelor.

Mai mult decat atat, consumul acestor fructe contribuite la producerea de colagen, acesta fiind esential in repararea celulelor, a organelor si a vaselor de sange.

Sucul omoara bacteriile care duc la infectii urinare, dar si bacteriile E. Coli si stafilocolul auriu. Acesta ajuta si in reglarea temperaturii corpului, fiind un aliat important in lupta impotriva racelii si febrei.

Un alt studiu a aratat ca sucul este eficient in lupta cu virusul gripal.

Antiinflamator si antioxidant

Studiile au aratat ca sucul are un puternic efect antiinflamator.

Acesta are capacitatea de a opri procesul inflamatoriu care duce la aparitia unor boli grave precum diabetul, cancerul si bolile cardiovasculare .

Aceste fructe au devenit celebre datorita continutului mare de polifenoli, vitamina C, zinc si cupru, care au un efect antioxidant.

Antioxidantii lupta impotriva radicalilor liberi care exista in piele, in sange, in organe si in tesuturi, incetinind procesul de imbatranire la nivel celular si, in acelasi timp, prevenind si mutatiile care pot sa apara.

Imbunatatirea functiei cognitive

Fructele cresc si intaresc activitatea neuronala, reducand de asemenea stresul oxidativ din creier , fiind utile in afectiuni precum dementa si Alzheimer sau alte afectiuni de acelasi fel.

Imbunatatirea acuitatii vizuale

Continutul de caroten previne degenerarea oculara cat si dezvoltarea cataractei, reducand, de asemenea, stresul oxidativ din ochi.

Datorita antioxidantilor flavonoizi, cum ar fi : zeaxantina si luteina, acestea au un efect benefic filtrand razele UV, protejand ochii de inflamatie oculara si de degenerare maculara.

Efect antibacterian

Pentru preventia si tratarea problemelor care apar la nivelul aparatului respirator, in special, gripe, raceli si infectii bacteriene, se vor consuma aceste fructe.

Stimulant al functiilor digestive

Datorita continutului bogat de fibre dietetice, acestea combat cu succes constipatia, balonarea, diareea si alte afectiuni digestive.

Mai mult decat atat, au efect protectiv asupra intestinelor, ajutand, de asemenea si la intarirea sistemului imunitar.

Alte afectiuni

Aceste fructe au beneficii cunoscute si in tratarea altor afectiuni precum :

  • boli capilare si de piele
  • stres, anxietate si oboseala (avand efect tonic)
  • alergie si rinita alergica (avand efect antihistaminic)
  • intoxicatii, protejand corpul si de radiatii.

Plantare Aronia

            La înfiinţarea de plantaţii este recomandată plantarea de toamnă, deoarece umiditatea din sol este crescută, la fel de bine se pot face plantari şi primăvara cu condiţia să se facă udări frecvente. Înainte de plantare se fasonează rădăcinile o treime din lungimea lor şi se introduc într- o mocirlă de consistenta smântâni formată dintr o măsură de balega de vacă proaspătă, o măsură de pământ roşu şi apă (în felul acesta cauterizam rănile formate după tăiere şi stimulam creşterea radiculară – tehnică folosită din cele mai vechi timpuri), în groapa de plantare se introduce mraniţa, pământ şi apă, după plantare se uda din abundenţă pentru a se lipi pământul bine de rădăcini.

  Aronia creşte bine şi pe solurile argiloase, dar pentru a face producţii mari de fructe îi trebuie un sol slab acid, bine drenat cu un PH până în 7. Arbustul de Aronia începe să fructifice din anul 3, perioada de înflorire este în luna aprilie şi durează aproximativ 10 zile. Fructele se coc în luna august, sunt mici de culoare neagră şi au un gust uşor astringent. Un arbust matur poate produce între 10 şi 15 kg, durata de viaţă este de aproximativ 20 ani.

 

Aronia Ingrijire

Întreţinere Aronia

            Aronia este un arbust care nu are nevoie de o întreţinere deosebită, ea fiind foarte rezistentă la boli şi dăunători. Ca toţi arbuşti are nevoie de stropiri minime cum ar fi;

-          toamna după plantare se stropesc cu soluţii pe bază de cupru şi ulei horticol.

-          primăvara devreme când noaptea temperaturile nu mai sunt negative se repetă stropirile de toamnă.

-          în timpul vegetaţiei sunt recomandate stropiri preventive cu fungicide şi insecticide pe care le putem găsi şi acreditate BIO.

-          tot în timpul vegetaţiei sunt recomandate şi stropirile cu îngrăşăminte foliare.

Aronia Store

Aronia Store.   Tăierile la arbustul de Aronia încep de la plantare, dacă planta nu este suficient de dezvoltată se taie vrafurile pentru a stimula creşterea laterală, după care în primi trei ani se fac tăieri. Din anul 4 se elimină ramurile cu producţie scăzută, nu se tăie însă şi punctul de ramificare, deoarece de acolo vor porni lăstari noi care ajută la dezvoltarea tufei. Ramurile de anul 5 trebuie îndepărtate, ele scăzând în productivitate. Chiar dacă arbustul de Aronia poate produce până la 20 de ani, după 15 ani când producţia începe să scadă tufă se poate tăia de la suprafaţa pământului pentru a întineri plantaţia.

Aronia Melanocarpa

Beneficiile consumului de Aronia

- Previne bolile cardiovasculare.

- Datorită conţinutului ridicat de vitamina P fixează vitamina C în organism şi reface tonusul vaselor capilare.

- Prin conţinutul ridicat de antioxidanţii protejează celulele organismului de efectele nocive ale oxidării.

- Se reduc alergiile.

- Relaxează nivelul glicemiei din sânge.

- Îmbunătăţeşte vederea.

- Lupta împotriva cancerului.

- Un bun adjuvant în afecţiuni ale tiroidei, inclusiv diabet.

- Adjuvant în bolile contagioase ale copilăriei.

- Scade nivelul hormonilor de stres.

- Datorită conţinutului de flavonoide au efect în radiaţii, recomandându-l celor care folosesc în exces telefonul, televizorul, calculatorul, etc.

- Proprietăţi antiseptice.

- Ajută la prevenirea pierderilor de memorie.

- Efect antiinflamator.

- Ajută la curăţarea colonului.

- Şi multe alte benefici.

Detalii ale produsului

aronia7090
588 Produse

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii (1)

Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 1 customer reviews
Achizitie verificata

Excelent

Le-am primit ( si plantat ) ieri. Au venit foarte bine ambalate, etichetate si radacina nu e libera. De fapt e cu sol si perlit, aproape ca intr-un ghiveci.Plantele arata foarte bine, peste 50 cm, fara ramuri rupte sau julite. A fost o surpriza placuta un pomisor de stafide primit cadou.

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Product added to wishlist
Product added to compare.