Telefon: 0769980130 (informatii si comenzi telefonice). Termenul de livrare este de 7 zile lucrătoare de la plasarea comenzi. Vezi parerile clientilor nostri.

  • La reducere!
Plante Goji 50-60 CM
Plante Goji 50-60 CM
Plante Goji 50-60 CM
Plante Goji 50-60 CM
Plante Goji 50-60 CM
Plante Goji 50-60 CM

Plante Goji 50-60 CM

De ce GOJI ?

Pentru ca fructele sunt bogate in vitamine, minerale si nutrienti, lucru ce le-a clasat in fruntea celor mai puternici antioxidanti naturali din lume. Consumul regulat ajuta la mentinerea sanatati si prevenirea bolilor , cresterea nivelului de energie din organism

Stoc epuizat
30,00 lei
cu TVA


Descriere

De ce GOJI ?

    Pentru că fructele GOJI sunt bogate în vitamine, minerale şi nutrienţi, lucru ce le-a clasat în fruntea celor mai puternici antioxidanţi naturali din lume. Consumul regulat de fructe goji ajută la menţinerea sănătăţi şi prevenirea bolilor, creşterea nivelului de energie din organism, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, etc.

   Arbustul goji – Lycium Barbarum face parte din familia solanaceae, familie din care mai fac parte şi roşiile, cartoful, vinetele, etc. Arbust cu frunze căzătoare ce atinge înălţimi de 2- 3 m având ramurile arcuite ce poartă frunze lanceolate de culoare verde-gri. Florile sunt hermafrodite de culoare liliachii sau violete grupate într-un pedicel de 1-2cm. Fructul este o bacă lunguiaţă sau ovoidă de culoare roşu-portocaliu cu dimensiunea cuprinsă între 1- 2cm, perioada de maturaţie este din iulie până în noiembrie în funcţie de climatul zonei.

 

 

  30 grame de fructe goji asigură necesarul zilnic de vitamine şi nutrienţi din organism, beneficiile consumului de fructe goji sau suc de goji au fost demonstrate în urma numeroaselor studii realizate atât în China cât şi în afara Chinei. Potrivit studiilor efectuate, persoanele ce consumă fructe goji sau suc de goji zilnic au un nivel de energie crescut în organism, sunt mai calmi, calitatea somnului este mai bună, funcţiile gastro – intestinale sunt îmbunătăţite, acuitatea mentală bună – REVISTA DE MEDICINĂ COMPLEMENTARĂ ŞI ALTERNATIVĂ - Vol. 14, Nr. 4, 2008

 

PLANTARE GOJI

 

   La înfiinţarea de plantaţii este recomandată plantarea de toamnă, deoarece umiditatea din sol este crescută, la fel de bine se pot face plantări şi primăvara cu condiţia să se facă udări frecvente. Înainte de plantare se fasonează rădăcinile o treime din lungimea lor şi se introduc într-o o mocirlă de consistenţa smântâni formată dintr o măsură de balegă de vacă proaspătă, o măsură de pământ roşu şi apă (în felul acesta cauterizăm rănile formate după tăiere şi stimulăm creşterea radiculară – tehnică folosită din cele mai vechi timpuri), în groapă de plantare se introduce mraniţa, pământ şi apă, după plantare se udă din abundenţă pentru a se lipi pământul bine de rădăcini.

  Pentru o producţie bună arbuşti Goji trebuie plantaţi în terenuri bine drenate cu un PH între 6,5 şi 8, dar la fel de bine se poate adapta şi în soluri cu PH mai mare de 8, în condiţiile acestea producţiile sunt mai scăzute. Distanţele de plantare sunt de 2 m între rânduri şi 1,5 m între plante pe rând rezultând 3300 plante goji la hectar. Arbuşti goji încep să fructifice din anul 2 având perioada de înflorire din luna iunie până toamna târziu, plantele goji au în acelaşi timp flori şi fructe, o plantă goji produce; în anul 2 = 100 – 300 gr, anul 3 = 600 – 1000 gr, anul 4 = 1,5 – 3 kg, anul 5 la maturitate producţia este maximă = 4 – 5 kg fructe proaspete. Trebuie ţinut cont că, de la plantele goji se pot folosi şi frunzele care au un conţinut ridicat de vitamine şi minerale, cum ar fi; vitamina C E, B1 şi B2, calciu, zinc, fier, etc. O plantă goji produce 25 – 30 ani.

 

ÎNTREŢINERE PLANTE GOJI

 

   Ca toţi ceilalţi arbuşti şi Goji are nevoie de TRATAMENTE peste an;

-          toamna după plantare se stropesc cu soluţii pe bază de cupru şi ulei horticol.

-          primăvara devreme când noaptea temperaturile nu mai sunt negative se repetă stropirile de toamnă.

-          în timpul vegetaţiei sunt recomandate stropiri preventive cu fungicide şi insecticide pe care le putem găsi şi acreditate BIO.

-          tot în timpul vegetaţiei sunt recomandate şi stropirile cu îngrăşăminte foliare.

 

   TAIEREA ARBUŞTILOR GOJI – este o etapa extrem de importanta in intretinerea plantaţiilor de goji, de ea depinde producţia de fructe goji, o taiere corecta a plantelor goji va creste randamentul plantaţiei .

 

-          arbuşti goji trebuie păstraţi la o înălţime de 1,5 - 2m

-          in primul an lăsaţi sa crească sănătos tulpina principala, eliminaţi orice împuşcătura laterala sub 50 cm

-          când planta goji ajunge la 60 cm, tăiaţi vârful de creştere al tulpini principale pentru a stimula creşterea de ramuri laterale

-          ramurile laterale care au unghi mai mare de 45 de grade trebuie eliminate

-          daca după ce lăstari au crescut 30cm nu avem nici o creştere in sus din vârful tulpini principale, alegem cel mai viguros lăstar si îl dirijam ca tulpina principala

-          când tulpina plantei goji ajunge la 1,2 m se taie vârful pentru a stimula creşterea de ramuri laterale, in felul acesta formând cel de-al doilea etaj

-          la 1,8 m se procedează la fel ca la 0,6m si 1,2m

-          când deja am format arbuşti goji se trece la tăierile anuale ce vor influenta pozitiv producţia plantaţiei de goji

-          tăierile anuale se fac primăvara de vreme când se scurtează lăstari laterali in funcţie de grosimea fiecăruia si vara când trebuie sa controlam creşterea exagerata a coronamentului, trebuie sa eliminam lăstari lacomi si creşterile de in rădăcini.

PENTRU MAI MULTE DETALII LEGATE DE ÎNTREŢINEREA PLANTELOR GOJI NE PUTEŢI URMĂRI PE CANALUL NOSTRU VIDEO PE YOUTUBE

https://www.youtube.com/channel/UCf04OIgWv2-eloL8EZwDGsQ

 

UDAREA ARBUŞTILOR GOJI

 

Plantele Goji au rădăcina pivotanta ceea ce le conferă rezistenta ridicata la seceta, dar daca dorim sa avem plantaţii de goji cu producti remarcabile este indicata udarea prin picurare in perioadele secetoase.

 

BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUCTE SI PRODUSE DE GOJI

 

-          Reduce riscul apariţiei cancerului

-          Ajuta la scăderea colesterolului

-          Ajuta la împiedicarea îmbătrânirii prematura a pieli

-          Ameliorează insomnia si îmbunătăţeşte calitatea somnului

-          Inhiba creşterea tumorilor

-          Protejează ficatul

-          Creste imunitatea

-          Îmbunătăţeşte acuitatea vizuala

-          Tratează disfuncţiile sexuale si îmbunătăţeşte libidoul

-          Protejează inima

-          Creste energia si forţa organismului, mai ales atunci când lupta cu bolile

-          Ajuta la creşterea celulelor sănătoase in prevenirea si tratarea cancerului

-          Întăreşte sângele si îmbunătăţeşte circulaţia lui, creste producţia de celule roşi, celule albe Trombocite

-          Ajuta la normalizarea nivelului de zahar din sânge

-          Reduce efectele toxice ale fizioterapiei si chimioterapiei

-          Produce enzime antiinflamatorii

-          Îmbunătăţeşte fertilitatea

-          Proteaza organismul de la îmbătrânire prematura prin efectul puternic antioxidant al Fructului de goji

-          Ajuta la pierderea in greutate, dispariţia celulitei

-          Foarte bune in tratarea cataractei si a glaucomului

-          Excelent in tratarea si vindecarea hemoroizilor

-          Grăbeşte vindecarea rănilor

-          Protecţie puternica antifungica si antibacteriana

-          Combate durerile de cap, picioare si spate

-          Îmbunătăţeşte circulaţia capilara

-          Ajuta la îmbunătăţirea structuri colagenului si eliminarea radicalilor liberi

-          Întăreşte membrana celulara asigurând o buna comunicare intre celule

-          Menţine nivelul normal al glicemiei

-          Ameliorează anxietatea si stresul

-          Menţine un sistem nervos sănătos

-          Ajuta la digestie

-          Întăreşte muşchi, oasele si ligamentele

-          Echilibrează nivelul hormonilor

Împiedica balonarea stomacului

-          Inhiba per oxidarea lichidelor

-          Reglează tensiunea arteriala

-          Protejează ADN-ul

-          Tratează simptomele menopauzei

-          Si multe alte benefici

 

ACUM DEPINDE DOAR DE DUMNEAVOASTRĂ DACĂ DORIŢI SĂ DEVENIŢI INDEPENDENŢI ŞI SĂ DUCEŢI O VIAŢA MAI BUNĂ CREATĂ CHIAR DE DUMNEAVOASTRĂ NU DE MAMĂ, TATĂ, FRATELE, VECINUL SĂU VECINĂ SĂU VREŢI SĂ STAŢI CU CAPUL PLECAT ÎN FAŢĂ ŞEFULUI VOSTRU CU GÂNDUL CĂ NU CUMVA SĂ FIŢI DAT AFARĂ.

NU UITAŢI UN LOC DE MUNCĂ NU ESTE O INVESTIŢIE BĂ MAI MULT ÎN ORICE ZI PUTEŢI SĂ ÎL PIERDEŢI FĂRĂ SĂ PLECAŢI CU CEVA DE ACOLO ÎN AFARĂ DE UN AMĂRÂT DE ŞOMAJ CARE ŞI ACELA ESTE DIN CE ÎN CE MAI MIC.

VREŢI CĂ VIAŢA DUMNEAVOASTRĂ SĂ “PORNEASCĂ” CLARIFICÂNDU-ŢI ŢI ÎN PRIMUL RÂND GÂNDIREA LEGATĂ DE EA.GÂNDEŞTE TE LA CE VREI SĂ FII, SĂ FACI ŞI SĂ AI.GÂNDEŞTE TE LA ĂSTA CÂT DE DES, PÂNĂ CÂND TOTUL ÎŢI DEVINE CLAR, IAR ÎN ACEL MOMENT NU TE MAI GÂNDI LA NIMIC ALTCEVA.NU ŢI MAI IMAGINĂ NICI O ALTĂ POSIBILITATE.ELIMINĂ DIN CONSTRUCŢIILE TALE MENTALE TOT CEEA CE ÎNSEAMNĂ GÂNDURI NEGATIVE.ALUNGĂ PESIMISMUL. RENUNŢA LA ÎNDOIELI. RESPINGE FRICĂ.

SPER CĂ M AM FĂCUT ÎNŢELES DAR DACĂ NU VĂ SPUN CĂ SINGURUL STĂPÂN PE VIAŢA DUMNEAVOASTRĂ SUNTEŢI CHIAR DUMNEAVOASTRĂ.

Detalii ale produsului

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.