Telefon: 0769980130 (informatii si comenzi telefonice). Termenul de livrare este de 7 zile lucrătoare de la plasarea comenzi. Vezi parerile clientilor nostri.

  • La reducere!
Lamai - Citrus Limone
Lamai - Citrus Limone Lamai Trifoliat de Vanzare. Lamai in Ghiveci - Citrus Limone 4 ani
Lamai Trifoliat de Vanzare. Lamai in Ghiveci - Citrus Limone 4 ani
Lamai Trifoliat de Vanzare. Lamai in Ghiveci - Citrus Limone 4 ani

Lamai in Ghiveci - Citrus Limone 4 ani

Lămâiul este un arbust din familia Rutaceae ce atinge înălţimi între 5 şi 10m, este un arbust veşnic verde. Prefera spaţiile luminoase, de primăvară până toamna târziu se poate ţine afară, pe perioada de iarnă trebuie ţinut în spaţii cu temperaturi între 5 şi 10 grade , bine aerisite.

Livram plante cevor inta pe rod anul acesta.

Stoc epuizat
120,00 lei
cu TVA


Descriere

Lămâiul este un arbust din familia Rutaceae ce atinge înălţimi între 5 şi 10m, este un arbust veşnic verde. Prefera spaţiile luminoase, de primăvară până toamna târziu se poate ţine afară, pe perioada de iarnă trebuie ţinut în spaţii cu temperaturi între 5 şi 10 grade , bine aerisite.

Fructul are o formă sferică alungită de culoare galbenă strălucitoare, având o pulpă suculenta bogată în acizi şi vitamina C. Datorită gustului acru deosebit al sucului de lămâie şi proprietăţilor curative sucul de lămâie este un ingredient chieie în bucătăriile din întreaga lume. Lămâia conţine 5 - 6 % acid citric şi are PH-ul 2- 3.

Inaltimea la livrare 1,1 - 1,4m

Sfaturi pentru cultivarea citricelor în interior

Păstrați aceste plante fragede la îngheț fericite în casa dvs. și vă vor răsplăti cu flori parfumate și chiar fructe.

Nu există nimic mai încântător decât parfumul florilor de citrice la sfârșitul iernii. Cultivarea citricelor în interior poate fi descurajantă, dar efortul merită din plin pentru florile și frunzișul aromat - și fructele mult așteptate . Așadar, când temperaturile sezoniere scad constant sub 50°F, aduceți-vă plantele de citrice în ghivece în interior. Plantele tale de citrice vor înflori într-un spațiu însorit până când vremea se va încălzi. Ai grijă la putregaiul rădăcinilor cauzat de udarea excesivă sau dăunătorii enervanti. 

Udarea pomilor de citrice de interior

Udarea excesivă este ucigașul numărul unu al citricelor. Solul trebuie să se usuce între udari adânci: Un contor de umiditate (15 USD, The Home Depot ) ar trebui să citească trei complet introduse în sol. Când planta dvs. are nevoie de mai multă hidratare , udați-i pământul până când apa curge din orificiul de drenaj al ghiveciului. Aspirați orice apă din farfurie cu un șurub de curcan pentru a preveni un fund umed și putrezirea rădăcinilor.

Caderea frunzelor verzi și crengutele care mor sunt simptome de putregaiul rădăcinilor (din cauza udarii excesive). Dacă bănuiți această problemă , va trebui să interveniți. 

Pune copacul pe o parte.

Trageți ușor copacul din ghiveci, inclusiv pământul. Dacă rădăcinile se dezintegrează, acestea au putrezit. 

Îndepărtați imediat pământul și rădăcinile deteriorate, spălați bine vasul cu apă și săpun și replantați în amestec proaspăt pentru ghivece . 

Udați, apoi lăsați solul să se usuce înainte de a uda din nou. 

O nouă creștere va apărea în câteva luni dacă procesul merge bine. Dacă nu, probabil că este timpul să-ți arunci planta.

Cele mai bune ghivece pentru copaci de citrice de interior

Nu folosiți un ghiveci prea mare, deoarece solul va rămâne umed prea mult timp, iar umiditatea poate fi mortală pentru plante atunci când cultivați citrice în interior (evitați recipientele cu udare automată din același motiv). Dacă doriți să repotați copacul din recipientul său de pepinieră, mergeți doar cu doi inci mai lat. Asigurați-vă întotdeauna că recipientul pe care îl utilizați are o gaură de drenaj. Îmi place să folosesc un amestec 1:1 de pământ de citrice (20 USD, Etsy ) și scoarță de orhidee (de la 6 USD, Etsy ) pentru a ajuta apa să se scurgă foarte bine.

Nevoi de iluminat și îngrășăminte

Puneți pomul de citrice în cel mai însorit loc posibil . Ferestrele orientate spre sud, est și vest sunt ideale. Folosiți lumini de creștere dacă vă lipsește lumină naturală strălucitoare, dar asigurați-vă că le stingeți noaptea. Acești copaci nu au evoluat cu soare constant și au nevoie de odihnă.

Cum să cultivi fructe în interior

Atâta timp cât pomul tău este sănătos, hrănește-l lunar cu îngrășământ organic granular de citrice (25 USD, The Home Depot ). Hrănirea unui copac bolnav poate exacerba multe probleme. Urmați instrucțiunile de dozare pentru dimensiunea oală la literă.

Fii cu ochii pe climă

Evitați să vă expuneți planta la rafale de aer cald sau rece. Nu îl așezați niciodată lângă o sursă de căldură sau lângă o ușă exterioară. Pe vreme caldă, citricele preferă viața în aer liber. Dacă nu aveți spațiu în aer liber și aveți condițiile potrivite în interior, le puteți menține înfloritoare pe tot parcursul anului dacă sunteți hipervigilent cu privire la îngrijire.

Cele mai bune opțiuni pentru cultivarea citricelor în interior

Lime thailandez , lime finger și lămâie Meyer sunt alegeri bune pentru cultivarea citricelor în interior. Teiul thailandez poate prospera în lumină puternică, indirectă. Are frunze parfumate cu care poți găti și fructe care fac marmeladă delicioasă . Fructele de lime sunt umplute în întregime cu vezicule rotunde numite caviar de citrice. Când este altoit pe portaltoi pitici, copacii mici, fără probleme pot trăi pe o masă mică. Lămâia Meyer are nevoie de tone de lumină și este foarte sensibilă la udare excesivă, dar florile merită o atenție suplimentară. Îmi place să păstrez fructele cu coajă subțire în sare. (Nota editorului: încercați această plăcintă cu lămâie Meyer pentru ceva dulce.)

Cum să controlezi dăunătorii citricelor

Verificați zilnic frunzele pentru bug-uri. Dăunătorii obișnuiți includ acarienii și solzii. Acarienii sunt atât de mici încât sunt greu de observat, așa că căutați-le pânzele de păianjen mai vizibile, în special pe spatele frunzelor. Petele lipicioase, numite miere, pe frunze sau pe podea sub ramurile copacilor sunt adesea primul indiciu că planta ta are solzi. Aceste insecte pot arăta ca niște ovale maro plate sau creaturi albe pufoase.

Pentru a elimina ambii acești dăunători:

Pulverizați întregul copac cu o soluție de o lingură de săpun lichid de vase amestecat cu un litru de apă.

Spălați fiecare frunză și ramură cu un burete moale, folosind o periuță de dinți în colțuri.

Clătiți copacul la duș (acoperiți solul cu o pungă de plastic lipită în jurul trunchiului) sau cu o sticlă de pulverizare.

Dacă vezi dăunători care zboară în jurul arborelui tău de citrice, cel mai probabil sunt mușcărele de ciuperci (un semn de udare excesivă). Adulții înaripați sunt enervanti, dar inofensivi pentru plante, dar larvele pot deteriora rădăcinile. Pământul de diatomee (9 USD, Lowe's ) stropit în oală controlează atât adulții, cât și larvele. Și veți dori, de asemenea, să reduceți udarea.

Detalii ale produsului

LMG1
Produs nou
2022-06-06

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii (11)

Rated 4.45 on the scale 1 - 5 based on 11 customer reviews
Achizitie verificata

superb

o planta sanatoasa, frumoasa arata ca in poza

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata

Excelent

Îmi place foarte mult , atașez poza, este cum mi-am dorit , ambalarea a fostimpecabils, nu s-a rupt o frunza, iar firma amabila și serioasă , cumpărați cu încredere și nu ve-ți regreta.

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata

Lamaiul primit cu o crenguta rupta. Este riscant transportul.

Lamaiul primit cu o crenguta rupta. Este riscant transportul.

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata

Avem nevoie de instructiuni de cresterea Lamailor. Ce lucrari se fac pentru intretinerea si cultura lamaiului ?

Cind se muta in alt vas? Ce fertilizanti sint necesari si cind se face fertilizarea? Alte sfaturi ce sint necesare pentru cultura Lamaiului ?<br /> -Planta a ajuns cu bine , va multumim pentru livrare !

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Raspuns de la SanatateDinPlante.ro
Buna ziua, gasiti informatiile dorite accesand link-ul de mai jos.<br /> https://www.youtube.com/watch?v=3WS0LOK2VP4&t=28s<br /> De asemenea puteti intra direct de pe sait pe canalul meu de youtube unde gasiti informati utile.
Achizitie verificata
Product added to wishlist
Product added to compare.