Par asiatic -Nashi
Par asiatic " Nashi" - Pyrus Pyrifolia 1,5 - 1,7m
- Familia : Rosaceae
- Denumire populara : Par Asiatic , Nashi , Husui
- Denumire stintifics : Pyrus Pyrifolia
- Crestere : 4 – 12 m
- Origine – Japonia si China
Origine – Japonia si China unde au fost crescuti de peste 3000 de ani . Perele asiatice au fost apreciate pentru prima data in America in anul 1820 , atunci cand o importatoare de fructe a adus in Flushing , New York aceste fructe de Pyrus Pyrifolia . Intre 1820 si 1850 apar plante de Par Asiatic “ Nashi “ in California datorita imigrantilor Japonezi si Chinezi . In present Parul Asiatic “ Nashi “ – Pyrus Pyrifolia se cultiva destul de mult si in afara Asiei , cum ar fi : Italia , Spania , Austria , Franta , Statele Unite, Noua Zeelanda , Cile .
Fructele : au o textura ferma si clara , datorita gustului si sucului lor dulce sunt foarte des folosite la prepararea prajiturilor si a placintelor , dar si in salate datorita fermitati pulpei. Fructul de Par Asiatic “ Nashi “ se poate pastra pana la doua saptamani la temperature camerei si pana la trei luni in frigider .
Proprietati : fructele de Par Asiatic “ Nashi “ sunt bogate in fibre , prezinta un numar de micronutrienti care sunt importanti pentru sange , oase si sanatatea cardiovascuara si au un continut redus in calorii .