Telefon: 0769980130 (informatii si comenzi telefonice). Termenul de livrare este de 7 zile lucrătoare de la plasarea comenzi. Vezi parerile clientilor nostri.

Trandafir New imagine la ghiveci
Trandafir New imagine la ghiveci

Trandafir SDP 9

Trandafir Decorativ 2 ani rozaliu care te incanta

 •  floare cu o continuitate excepțională
 • în timpul sezonului de înflorire, sunt îmbrăcați în flori de sus până la baza plantei.

Trandafiri se livrează în GHIVECI prinderea fiind garantată.

30,00 lei
cu TVA

Descriere

Trandafiri Decorativi

Trandafiri Decorativi sunt plante minunate pentru creșterea în ghivece, urne și alte recipiente. Aproape orice tip de trandafir poate fi cultivat într-un ghiveci, atât timp cât ghiveciul este suficient de mare pentru a menține volumul de sol sau compost necesar pentru a menține dimensiunea plantei. 

 • Cultivarea trandafirilor în ghivece vă permite să vă distrați cu garda tan, care să permită flexibilitatea și experimentarea cu cantitatea minimă de muncă. 
 • Trandafirii în ghivece pot fi cultivate chiar și în cea mai mică cantitate de spațiu exterior, cum ar fi pe un balcon sau o terasă a orașului sau pe o mică terasă a grădinii. 

Dacă aveți o grădină mai mare, vă recomandăm să așezați ghivece în zone pe care le treceți frecvent sau să vă așezați în apropiere, cum ar fi lângă casă, pe o potecă sau lângă o bancă sau o zonă de mâncare.

 În mod alternativ, grupați trandafiri în ghiveci împreună într-o singură zonă pentru a face o caracteristică frumoasă și colorată. 

 • Trandafirii englezi cu obișnuința lor arbustivă, stufoasă sunt ideale pentru cultivarea în ghivece și recipiente mari. 

Spre deosebire de multe alte plante în ghiveci, trandafirii englezi vor înflori în flori parfumate pe tot parcursul verii și în toamnă.  Pentru un impact instantaneu în grădină, încercați să plantați un Rose standard sau jumătate Standard într-un ghiveci. 

Trandafiri în ghiveci.

Cum îi îngrijești pentru o înflorire abundentă

Trandafir in Ghiveci - Planta in ghiveci.

 • Trandafirii în ghiveci au nevoie de un vas mai mare decât obișnuit.
 • Este ideal un vas cu gură mai largă de adâncime ceva mai mare.
 • Trandafirii au nevoie de un sol special.
 • Trandafirii pot fi atacați de numeroase boli.

Trandafirul de camera este o floare foarte frumoasa si chiar daca are nevoie de o ingrijire mai deosebita, aceasta floare este foarte populara in cercul oamenilor care iubesc florile si nu numai. 

Îngrijirea trandafirilor la ghiveci toamna și iarna

 • Trandafirii în ghiveci au nevoie de un vas mai mare decât obișnuit.
 • Este ideal un vas cu gură mai largă de adâncime ceva mai mare decât are pamatul din ghiveciul în care am cumpărat trandafirul.

Trandafirii au nevoie de un sol special.

 • Este foarte bun pământul pentru flori, dar este foarte bine dacă îl poți amestecă cu o parte nisip și două părți pământ înainte de a pune rădăcinile trandafirului.
 • Fiind vorba despre o plantă care stă în ghiveci are neapărată nevoie de un îngrășământ special pentru trandafiri, pe care îl poți găsi în orice florărie.
 • Este foarte important să respecți dozajul și ritmul fertilizărilor. În schimb o să primești multe, multe flori!

Lucruri inedite despre trandafiri

 • Niciodată nu planta un trandafir nou în locul unde s-a ucat și a murit alt trandafir. Locul trebuie lăsat gol cel puțin un an, iar solul complet împrospătat. Se spune că nici un trandafir nu crește în locul unde s-a uscat.
 • Există o metodă foarte simplă pentru a ști dacă un trandafir este arbust sau dacă este trandafir cățărător: forma spinilor. Trandafirii urcători au vârful orientat înapoi, și funcționează că niște cârlige, în timp ce trandafirii arbust au vârful spinului orientat în sus.
 • Trandafirii englezești sunt cel mai apreciați, dar primii care au făcut o grădină de trandafiri au fost francezii. Impărăteasa Josephine plantat primul trandafir în ceea ce urmă să fie prima grădină de trandafiri din lume, la sfârșitul anilor 1700. Grădină are peste 250 de soiuri de trandafiri și este una dintre cele mai bogate grădini de trandafiri chiar și în ziua de azi.

Ce simbolizează culoarea trandafirilor

 • Culoarea trandafirilor spune povești. Când oferi trandafiri trebuie să alegi cu foarte mare atenție culoarea acestora. În timp ce roșu înseamnă iubire, alb, puritate, galben este mesajul pentru o prietenie de durată, care nu se va transforma niciodată în dragoste.

CUM SĂ CREȘTI TRANDAFIRI IN GHIVECI

Sfaturi pentru plantarea, creșterea și îngrijirea unei grădini de trandafiri prietenoase cu terasa

Cu parfumul lor imbatator, petalele catifelate si culorile superbe, trandafirii merita sa fie savurati la distanta mai degraba decat de la distanta, intr-un pat indepartat de gradina. Plantarea trandafirilor în recipiente - indiferent dacă ghivece, cutii de fereastră sau coșuri suspendate - vă permite să creșteți o mică grădină de trandafiri pe o terasă însorită, un balcon , o punte sau un pervaz, unde puteți aprecia cel mai mult aceste flori minunate.

Ca bonus, poți controla și condițiile de creștere ale plantelor tale, un mare plus dacă grădina ta are prea multă umbră, sol infertil sau drenaj slab. Deși trandafirii din containere sunt ușor de cultivat, chiar și pentru un rozarian începător, ar trebui să urmați aceste sfaturi importante pentru a vă asigura plante sănătoase și înfloriri frumoase, non-stop.

1. CUM SE CRESTE CORECT TRANDAFIRUL

Aproape orice tip de trandafir poate fi cultivat într-un recipient, dar cei ideali pentru muncă includ trandafiri miniaturali, polyanthas, miniflore și trandafiri mici arbusti. Chiar și trandafirii de acoperire a solului funcționează bine în containere, în special coșuri suspendate și cutii de ferestre, unde se pot vărsa peste o terasă sau alt spațiu de locuit în aer liber.

Dacă doriți să creați un interes vertical, încercați să creșteți un trandafir de copac (numit și „standard”), un tufă compact de trandafiri altoit pe un trunchi pentru a da aspectul unui copac mic.

Pentru cea mai bună expunere florală, alegeți soiuri de trandafiri care sunt înfloritoare repetate, comparativ cu tipurile care înfloresc doar o dată pe sezon. Multe soiuri de trandafiri mai noi vor înflori continuu de la începutul verii până în toamnă.

Aflați mai multe despre diferitele tipuri de trandafiri .

2. ALEGEȚI VASOUL CORECT

Alegeți un recipient proporțional cu dimensiunea trandafirului dvs. - unul care este suficient de mare pentru a găzdui globul de rădăcină, oferind în același timp spațiu suficient pentru creștere. În general, cu cât vasul este mai mare, cu atât mai bine, deoarece rădăcinile pot merge mai adânc, temperaturile solului vor rămâne mai reci, iar solul se va usca mai lent. Dezavantajul oalelor mari este că sunt grele, așa că cel mai bine este să le așezi acolo unde vor rămâne pentru sezon sau pe suporturi cu roți care să le permită să le muți ușor.

Pentru a menține rădăcinile răcoroase și confortabile, evitați ghivecele de culoare închisă, care absorb mai multă căldură și plantați trandafirii în recipiente mai mari, care vor ține mai mult pământ.

Există o serie de tipuri de recipiente din care puteți alege, de la butoaie vechi de whisky până la jardiniere ușoare din fibră de sticlă sau rășină (consultați aceste sfaturi pentru a alege recipientul potrivit ). Indiferent de tipul de ghiveci pe care îl alegeți, asigurați-vă că are găuri de drenaj sau adăugați singuri câteva găuri cu un burghiu. Containerele fără un drenaj suficient pot duce la putrezirea rădăcinilor.

3. PLANTĂ ÎN SOL BUN

O necesitate pentru trandafiri de container înfloritor este pământul bogat și fertil pentru ghiveci. Utilizați un amestec fără sol de înaltă calitate , modificându-l cu compost pentru un plus de nutriție. De asemenea, puteți amesteca niște perlit în sol pentru a îmbunătăți drenajul.

Nu folosiți niciodată pământ de grădină sau pământ vegetal în recipiente. Aceste soluri sunt bune pentru paturile de grădină, dar sunt prea dense și grele pentru plantele în ghivece și nu vor permite circulația aerului și fluxul de apă necesare pentru creșterea sănătoasă a rădăcinilor.

4. OFERĂ MULT SOARE

Pentru cele mai bune înfloriri, plasați trandafirii în recipient într-un loc care primește cel puțin șase ore de soare zilnic. Deși mai mult soare este de obicei mai bine, prea mult poate supraîncălzi recipientul și poate stresa rădăcinile, mai ales pe vreme caldă sau în climat mai cald.

5. UDATI CU APA DES

Este vital să păstrați trandafirii din recipient bine udați, deoarece solul tinde să se usuce rapid. Udați ori de câte ori partea de sus a solului se simte uscată la atingere, saturând solul până când apa curge din găurile de drenaj și mediul de sol nu mai face bule. Poate fi necesară udarea zilnică în timpul căldurii verii, chiar dacă recipientul este unul mare.

„Știu că dacă întârziem să ud o oală, atunci apa se scurge imediat, deoarece globul de rădăcină este atât de uscat încât varsă apă. Dar destul de curând, apa va absorbi în globul de rădăcină și va începe să barboteze, indicând aerul acela. spațiile sunt umplute cu apă.” — Denise Kelly, horticultor

Dacă stilul tău de viață nu permite udarea zilnică a trandafirilor tăi în ghiveci, încearcă să-i plantezi în recipiente cu udare automată, care poate reduce timpul dintre udari la o dată pe săptămână sau chiar mai mult.  

6. FERTILIZATI CORECT

Trandafirii au, de asemenea, nevoie de o mulțime de nutrienți pentru a-și susține înflorirea, iar trandafirii container vor necesita o fertilizare mai frecventă decât cei cultivați în grădină. Pentru a începe bine trandafirii dvs. de container, adăugați un îngrășământ granular de trandafiri cu eliberare lentă în pământul de ghiveci când îi plantați, împreună cu o mână de făină de oase pentru o dezvoltare sănătoasă a rădăcinilor.

Deoarece udarea frecventă spăla substanțele nutritive din ghivece, un îngrășământ lichid de trandafiri aplicat la fiecare 4 până la 6 săptămâni vă va ajuta să vă mențineți plantele în floare tot sezonul. Aflați mai multe despre cum să fertilizați trandafirii .

7. TAIERE

Majoritatea trandafirilor miniaturali și compacti necesită foarte puțină tăiere, iar multe soiuri mai noi se autocurăță, eliminând nevoia de deadheading. Dacă trebuie să tăiați trandafirii din container pentru a le menține forma sau pentru a elimina creșterea nedorită, utilizați aceleași tehnici ca cele recomandate pentru tufele de trandafiri de dimensiuni standard (consultați mai multe despre cum să tăiați trandafirii .

8. PREGATIRE PENTRU IARNĂ 

Deoarece trandafirii sunt plante perene rezistente, ei pot trăi mulți ani în recipientele lor dacă le oferiți puțin TLC pe vreme rece. Iată câteva dintre opțiunile de iarnă:

 • Când plantele dvs. de trandafiri inactivează toamna, depozitați-le în ghivece într-un garaj neîncălzit sau într-un șopron de grădină, astfel încât rădăcinile să nu înghețe și apoi mutați ghivecele înapoi în aer liber primăvara.
 • Pentru recipientele care sunt prea mari pentru a fi mutate cu ușurință, păstrați solul cald prin plasarea unui strat gros de mulci la suprafață și înveliți planta cu pânză de pânză pentru a o adăposti de vânt.
 • Dacă aveți suficient spațiu în grădină, scoateți plantele din ghivece odată ce intră în repaus și plantați-le în pământ, unde rădăcinile vor fi mai bine protejate. La începutul primăverii, de îndată ce pământul se dezgheță, puteți să vă dezgropați plantele și să le repotați.

9. ȘTIȚI CÂND SĂ REPOTAȚI

Dacă intenționați să vă păstrați trandafirii în recipiente pe termen lung, în cele din urmă vor trebui să fie transplantați în ghivece mai mari pentru a oferi rădăcinilor mai mult spațiu de creștere. Chiar dacă nu-și depășesc recipientele, ar trebui să reumpleți solul la fiecare câțiva ani pentru a vă menține plantele sănătoase. Deoarece trandafirii sunt hrănitoare grele, ei vor epuiza solul de nutrienți în timp.

Cel mai bun moment al anului pentru repotarea trandafirilor este iarna sau primăvara devreme, când plantele sunt latente. Acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a-ți tăia trandafirii în rădăcină dacă devin legați de rădăcină.

CUM SE FERTILIZEAZĂ TRADAFIRII

Aflați cum îngrășământul vă poate ajuta să profitați la maximum de trandafiri

Pentru a da rezultate optime, trandafirii au nevoie de o sursă continuă de nutrienți pe tot parcursul sezonului de vegetație. Trandafirii sănătoși nu numai că înfloresc mai bine, ci sunt mai capabili să reziste la problemele insectelor și bolilor.

Există multe tipuri diferite de îngrășăminte, așa că poate fi confuz să știți cum și când să vă fertilizați trandafirii. Iată ce trebuie să știi pentru a profita la maximum de trandafirii tăi.

NUTRIENTE DE CARE AU NEVOIE TRANDAFIRII

Nutrienții primari (macronutrienți) de care au nevoie toate plantele sunt azotul (N), fosforul (P) și potasiul (K).

Azotul încurajează creșterea sănătoasă și viguroasă a frunzelor. Deoarece capacitatea unui trandafir de a face flori rezidă în frunzele sale, frunzișul sănătos are ca rezultat mai multe flori. Prea mult azot va duce la prea mult frunziș și mai puține înfloriri, în timp ce nu suficient azot va duce la frunze galbene, încetinire a creșterii și înfloriri mai mici.

Fosforul promovează dezvoltarea rădăcinilor sănătoase și producția abundentă de flori. Lipsa de fosfor poate duce la căderea frunzelor, tulpini slabe ale florilor și muguri care nu se deschid.

Potasiul , denumit și potasiu, ajută trandafirii să se recupereze atunci când sunt stresați de daunele insectelor și bolilor sau de condițiile meteorologice extreme. Lipsa de potasiu poate duce la marginile galbene ale frunzelor, tulpini slabe ale florilor și muguri slab dezvoltați.

Alți nutrienți: Pentru a se dezvolta, trandafirii au nevoie și de micronutrienți, inclusiv calciu, magneziu, sulf, bor, cupru, fier, mangan și zinc.

CUM SI CAND SE FERTILIZEAZA TRANDAFIEI

SFATURI PENTRU TRANDAFIRI NOI PLANTATI:

 1. Modificați gaura de plantare cu materie organică bogată.
 2. Lucrați într-un îngrășământ cu eliberare lentă conform instrucțiunilor de pe ambalaj, împreună cu o mână de făină de oase pentru o dezvoltare sănătoasă a rădăcinilor.
 3. Presărați 1/4 până la 1/2 cană de săruri Epsom în jurul bazei plantei pentru a promova dezvoltarea foliară și a trestiei.

Continuați să fertilizați la fiecare 3 până la 4 săptămâni cu un îngrășământ ușor, cum ar fi emulsie de pește. Dacă o plantă nouă se usucă deloc, îngrășămintele cu rezistență maximă pot provoca arderea marginilor frunzelor și a vârfurilor rădăcinilor.

PENTRU TRANDAFIRI STABILIT 

Devreme până la mijlocul primăverii: Începeți fertilizarea când ies frunze noi. Utilizați un îngrășământ cu conținut ridicat de azot sau o rochie de top cu făină de lucernă (5-1-2) pentru prima aplicare pentru a începe dezvoltarea frunzelor, împreună cu săruri Epsom pentru a încuraja dezvoltarea de trestie și creșterea luxuriantă. Adăugați un îngrășământ cu eliberare lentă când lăstarii au o lungime de 4 până la 5 inci.

Pe tot parcursul sezonului: Continuați să hrăniți la fiecare 2 până la 4 săptămâni în timpul sezonului de creștere, în funcție de tipul de îngrășământ folosit.

La sfârșitul verii până la începutul toamnei: Aplicați un îngrășământ cu eliberare lentă cu conținut scăzut de azot, cum ar fi făina de oase, pentru a promova creșterea rădăcinilor și înflorirea de anul viitor. Opriți fertilizarea cu 6 până la 8 săptămâni înainte de data medie a primului îngheț pentru a preveni deteriorarea noilor creșteri de îngheț.

PENTRU TRANDAFIRI DE CONTAINER 

Deoarece nutrienții se scurg mai repede datorită udării mai frecvente, trandafirii din containere pot avea nevoie de fertilizare mai des decât cei plantați în pământ.

Detalii ale produsului

56 Produse

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii (6)

Rated 5.00 on the scale 1 - 5 based on 6 customer reviews
Achizitie verificata

Trandafir bicolor

Este un trandafir superb, a inflorit deja si nu ma mai satur sa-l admir. Multumim frumos! Sunteti, ca intotdeauna, la inaltime!

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata
A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata

Minunat inflorit si sanatos.

Planta matura cu un procent 100% sanse de prindere. Recomand si voi reveni la acest magazin cu achizitioanarea altor plante.

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata

Excelent

L-am primit înflorit și este forte frumos, atașez o poza, ambalarea este sigura , de fiecare data am fost incantata de ceea ce-am primit.Multumesc Sănătate din plante.💋

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata
A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Product added to wishlist
Product added to compare.