Telefon: 0769980130 (informatii si comenzi telefonice). Termenul de livrare este de 7 zile lucrătoare de la plasarea comenzi. Vezi parerile clientilor nostri.

  • La reducere!
Lonicera caerule var. kamtschatica (Afin siberian) - Soiul Joska
Lonicera caerule var. kamtschatica (Afin siberian) - Soiul Joska
Lonicera caerule var. kamtschatica (Afin siberian) - Soiul Joska

Lonicera var. kamtschatica " Afin siberian "- Boreal Blizzard 15 - 20 cm la ghiveci

Dacă nu aţi gustat până acum fructele, este timpul sa o faceţi.

Planta este originara din Kamtchatka, Estul Siberiei si face parte din familia CAPRIFOLIACEEA. Este un arbust cu frunze căzătoare cu creştere sub forma de tufa cu înălţimea de 1,5 – 1,8 m si lăţime de 1,2 m, foarte rezistenta la ger -40 grade, dar in acelaşi timp si la seceta.

20,00 lei
cu TVA

Descriere

Originea plantei

Pentru fructificare trebuie sa plantam minim doua soiuri de afin siberian.

Lonicera Caerulea este originara din Kamtchatka, Estul Siberiei si face parte din familia CAPRIFOLIACEEA. Este un arbust cu frunze căzătoare cu creştere sub forma de tufa cu înălţimea de 1,5 – 1,8 m si lăţime de 1,2 m, foarte rezistenta la ger -40 grade, dar in acelaşi timp si la seceta, cu o durata de viaţa de pana la 30 ani.

   Înfloreşte la începutul lunii aprilie, fiind prima planta care ne oferă fructe proaspete si savuroase cu un conţinut mare de vitamine. Florile sunt hermafrodite (prezintă organe feminine si masculine) fiind polenizate de albine. Pentru o polenizare mai buna este indicat sa se planteze mai multe varietăţi (cel putin doua).

    Fructele sunt lunguieţe si se aseamănă la gust si culoare cu afinele, de aceea planta o regăsim si sub denumirea populara de Afin Siberian, fructele se pot consuma proaspete sau congelate, din ele se pot face dulceţuri, siropuri, sucuri si vin.

Proprietăţile fructelor

Printre multe tipuri de fructe cu activitate antioxidanta mare se număra si fructele de Lonicera Caerulea. Numeroase cercetări arata ca fructele mici si cu coaje groasa au un conţinut de polifeloni (cei mai importanţi antioxidanţi) mai mare decât fructele mari cu coaje subţire.

Rezultatele a numeroase studii confirme că fructele de Lonicera Caerulea pot fi folosite potențial în medicină. Compuși fenolici prezenți în aceste fructe au proprietăţi antiinflamatorii, acestea împiedică boli metabolice cum ar fi diabetul si obezitatea. În plus, acestea reduc oxidarea nivelului de colesterol LDL, care afectează creșterea riscului de boli de inima, inclusiv ateroscleroza (Skupień et al., 2007).

Cum se face plantarea

 Prefera solurile slab acide cu un PH cuprins intre 6,5 si 7,2, iar poziţia trebuie sa fie însoţită, cu cat au mai mult soare cu atât fructele sunt mai dulci. Distanta de plantare 1,5 m pe rand iar intre plante de la 2 daca se culeg manual si 3 – 4 m daca se culeg mecanizat.

Umeziti bine radacina de Lonicera inainte de plantare, plantati-o intr-un pamant bine drenat si nu extrem de uscat. 

La înfiinţarea de plantaţii este recomandată plantarea de toamnă, deoarece umiditatea din sol este crescută, la fel de bine se pot face plantari şiprimăvara cu condiţia să se facă udări frecvente. Înainte de plantare se fasonează rădăcinile o treime din lungimea lor şi se introduc într- o mocirlă de consistenta smântâni formată dintr o măsură de balega de vacă proaspătă, o măsură de pământ roşu şi apă (în felul acesta cauterizam rănile formate după tăiere şi stimulam creşterea radiculară – tehnică folosită din cele mai vechi timpuri), în groapa de plantare se introduce mraniţa, pământ şi apă, după plantare se uda din abundenţă pentru a se lipi pământul bine de rădăcini

Intretinerea arbustului

  Lonicera Caerulea este un arbust care nu are nevoie de o întreţinere deosebită, el fiind foarte rezistentă la boli şi dăunători. Ca toţi arbuşti are nevoie de stropiri minime cum ar fi;

- Toamna după plantare se stropesc cu soluţii pe bază de cupru şi ulei horticol.

- Primăvara devreme când noaptea temperaturile nu mai sunt negative se repetă stropirile de toamnă.

- În timpul vegetaţiei sunt recomandate stropiri preventive cu fungicide şi insecticide pe care le putem găsi şi acreditate BIO.

- Tot în timpul vegetaţiei sunt recomandate şi stropirile cu îngrăşăminte foliare

Tăieri – in primi an nu se fac tăieri, doar daca avem ramuri uscate sau rănite le eliminam. După 5 ani se începe la eliminarea ramurilor bătrâne.

Fertilizare – la fiecare 2 – 3 ani toamna se adaugă gunoi de grajd macerat.

Arbustul va creste bine daca va fi plantata intr-un loc complet insorit sau partial insorit.

 

Beneficiile consumului fructelor de lonicera

 

-       Ajuta la scăderea tensiuni arteriale

-       Compuşi conţinuţi in fructe sunt folosiţi in tratarea bolilor orale

-       Îmbunătăţesc acuitatea vizuala

-       Reduce adeziunea bacteriana la nivelul mucoasei tractului urinar

-       Protejează organismul de efectele nocive ale UV-A si UV-B

-       Sunt eficiente in prevenirea cancerul si ameliorarea efectelor secundare in timpul chimioterapiei

-       Îmbunătăţesc echilibrul microflorei intestinale

-       Foarte eficient in combaterea răcelilor

Datorita proprietăţilor benefice sănătăţii, fructele de Lonicera Caerulea sunt apreciate atât de consumatori cat si de oameni de ştiinţa si nutriţionişti.

O dieta bogata in antioxidanţi este importanta in prevenirea si tratarea multor boli si in atenuarea efectelor secundare ale medicamentelor (nisip et al. 2009).

Detalii ale produsului

153 Produse

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Clientii care au cumparat acest produs au mai cumparat si:

Recenzii (19)

Rated 4.53 on the scale 1 - 5 based on 19 customer reviews
Achizitie verificata

Incantata

Are si frunze si boboci de flori . Sunt nerabdatoare sa vad ce produce .

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata

bun

planta sanatoasa dar destul de micuta

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata

cam uscat

cam uscat la livrare. Sper da se prinda totusi

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Achizitie verificata

Dezamagire

Am primit 4 plante rasturnate intr-o cutie de carton din care curgea pamantul. Aracii de bambus au strapuns ghivecele. O ambalare la misto, plante etichetate partial, ghivece de culori si diferite dimensiuni. V-am recomantat si am cumparat de cateva ori cu incredere de la dumneavoastra. Nu contest calitatea plantelor care printr-o minune au doar cateva crengute rupte. Eu am primit plante cu radacina libera...pamant la cutie....ghivece sparte...si araci. Imi doream altceva. O simpla sageata desenata pe ambalaj nu ajuta curierul.

A fost acest comentariu util pentru tine? Da Nu
Raspuns de la SanatateDinPlante.ro
M-am tot gandit daca sa va sun sau sa va raspund in scris cum a ti procedat dumneavoastra. Recunosc ca preferam prima varianta, deoarece sunt convins ca dialogul inbunatateste orice relatie. Tin sa va multumesc pentru toate comenzile pe care lea-ti plasat pe saitul nostru, lucru ce ne face sa credem ca produsele au fost ce trebuiau sa fie ( normal de altfel). Va inteleg si supararea , insa nu inteleg de ce nu nea-ti contactat pe noi, deoarece va putem inlocui plantele sau mai bine sa va returnam bani. Daca se intampla accidente de genul acesta ne asumam noi vina, deoarece intelegem ca nu doreste nimeni sa deterioreze coletele, dar se poate sa puna o frana mai brusca pentru evitarea unui accident sau sau ii cada pur si simplu din mana in momentul manipulari ca doar dunt oameni nu roboti ( cred ca si roboti mai dau rateuri).<br /> Va multumim inca o data pentru comenzi si sper sa intelegeti ca suntem cu toti oameni si e imposibil sa nu gresim.<br /> P. S. Cine nu munceste nu greseste.
Product added to wishlist
Product added to compare.